معرفی دلایل رایج کمردرد

معرفی دلایل رایج کمردرد

آنچه در این مقاله آمده:

از هر 10 نفر بزرگسال، 8 نفر کمردرد حاد را تجربه می‌کنند و تقریبا 20 درصد از این افراد دچار کمردرد مزمن هستند. در اینجا یک بررسی علمی و مختصر از مشکلات بیشتر شناخته شده‌ی ستون فقرات را که باعث کمردرد می‌شوند، با هم می‌خوانیم. لازم به ذکر است این بیماری‌ها گاهی همراه با یکدیگر در بدن ظاهر می‌شوند و روی هم اثر می‌گذارند؛ بنابراین نمی‌توان به طور کامل آنها را تفکیک نمود.

رگ به رگ شدن و کشیدگی کمر

رگ به رگ شدن و کشیدگی کمر (Back sprains and strains) معمولا با آسیب‌های ورزشی یا ناشی از کار رخ می‌دهد. کشیدگی عضلات کمر زمانی ایجاد می‌شود که عضلات به طور غیر طبیعی کشیده یا پاره شوند. رگ به رگ شدن کمر زمانی اتفاق می‌افتد که رباط‌ها (رشته‌های سخت بافتی که استخوان‌ها را در کنار هم نگه می‌دارند) از اتصالات خود پاره می‌شوند. هر دوی این‌ها می‌توانند در اثر آسیب ناگهانی یا استفاده تدریجی بیش از حد، ایجاد گردند.

رگ به رگ شدن و کشیدگی کمر (Back sprains and strains)
رگ به رگ شدن و کشیدگی کمر (Back sprains and strains)

فتق یا پارگی دیسک

فتق یا پارگی دیسک (Herniated or ruptured disc) زمانی اتفاق می‌افتد که فشار روی دیسک باعث می‌شود مایع داخل از پوسته فیبری بیرونی دیسک عبور کند. این یکی از شایع‌ترین علل درد گردن، کمر و پاهاست. اگر دیسک به عصب فشار آورد، ممکن است درد، بی‌حسی یا ضعف در ناحیه‌ای از بدن که عصب به آن حرکت می‌کند، وجود داشته باشد. فتق دیسک می‌تواند با اقدامات مراقبتی ساده بهبود یابد اما اگر درمان‌های گوناگون علایم شما را تسکین ندهند، ممکن است نیاز به جراحی باشد.

فتق یا پارگی دیسک (Herniated or ruptured disc)
فتق یا پارگی دیسک (Herniated or ruptured disc)

درد سیاتیک

درد سیاتیک (Sciatica) با تحت فشار قرار گرفتن عصب سیاتیک و تحریک یا فشرده شدن آن همراه است. این حالت اغلب زمانی رخ می‌دهد که فتق دیسک یا رشد بیش از حد استخوان به بخشی از عصب فشار وارد کند. عصب سیاتیک از قسمت دم اسبی در پایین نخاع شروع و از طریق باسن به لگن و پایین هر پا امتداد می‌یابد. اگر بیماری زمینه‌ای را که باعث سیاتیک شده است برطرف نکنید، ممکن است عود کند و به یک وضعیت درد مزمن تبدیل شود.

درد سیاتیک (Sciatica)
درد سیاتیک (Sciatica)

بیماری دیسک زوال‌ یافته

بیماری دیسک زوال یافته (Degenerative disc disease) به طور طبیعی با افزایش سن رخ می‌دهد و منجر به خشک شدن و ضعیف شدن دیسک‌های ستون فقرات می‌گردد. این مشکل معمولا شامل یک درد مزمن سطح پایین با دوره‌های متناوب درد شدیدتر است. هنگامی که دیسک‌های شما شروع به انحطاط کردند، در واقع نمی‌توانید روند را معکوس کنید و بسیاری از درمان‌ها در این زمینه تنها بر کاهش علایم تمرکز دارند. همچنین برخی از افراد علایم شدیدتر یا طولانی‌تری را نسبت به دیگران تجربه می‌کنند. 

بیماری دیسک زوال یافته (Degenerative disc disease)
بیماری دیسک زوال یافته (Degenerative disc disease)

تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی (Spinal stenosis) وضعیتی است که در آن سوراخ عصبی و سایر فضاهای ستون فقرات شما، به دلیل تغییرات مرتبط با سن، آسیب فیزیکی، برخی بیماری‌ها و یا شرایط ارثی، شروع به باریک شدن می‌کنند و باعث فشرده شدن، تحریک یا گیر کردن اعصاب نخاعی می‌گردند. حتی اگر ضعف عضلانی نداشته باشید، درد شدید ناشی از این عارضه می‌تواند کاملا ناتوان کننده باشد زیرا بر توانایی شما برای کار و زندگی تأثیر زیادی می گذارد. سیر طبیعی این بیماری در طول زمان روندی آهسته دارد.

تنگی کانال نخاعی (Spinal stenosis)
تنگی کانال نخاعی (Spinal stenosis)

آرتروز ستون فقرات

آرتروز ستون فقرات (Spinal osteoarthritis) زمانی رخ می‌دهد که غضروف بین مفاصل ستون فقرات به طور طبیعی به دلیل افزایش سن و ساییدگی کلی از بین می‌رود. با درمان‌های کمکی و تغییرات سبک زندگی می‌توان پیشرفت این بیماری را کاهش داد و زندگی نسبتا بدون درد و فعالی داشت. درد در هنگام حرکت، سفتی در هنگام بیدار شدن از خواب یا پس از مدتی بی‌تحرکی و درد در هنگام اعمال فشار به مفاصل، از علایم این بیماری است. همچنین ممکن است در اطراف مفاصل آرتروز مقداری تورم وجود داشته باشد. 

آرتروز ستون فقرات (Spinal osteoarthritis)
آرتروز ستون فقرات (Spinal osteoarthritis)

بیماری‌های مادرزادی

بیماری‌های مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا (spina bifida)، کیفوز (kyphosis) یا اسکولیوز (scoliosis) وضعیت‌هایی هستند که در بدو تولد وجود دارند و شامل رشد ناقص یا غیر طبیعی ستون فقرات می‌شوند. اسکولیوز یک انحنای جانبی ستون فقرات است که اغلب به شکل حرف S یا C است در حالی که کیفوز، خم شدن پشت به جلو است که منجر به حالت قوز می‌گردد. در مورد اسکولیوز و کیفوز درست‌تر است بگوییم که می‌توانند با یکدیگر رخ دهند، نه اینکه شروع یکی را به دیگری نسبت دهیم.

بیماری‌های مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا (spina bifida)، کیفوز (kyphosis) یا اسکولیوز (scoliosis)
بیماری‌های مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا (spina bifida)، کیفوز (kyphosis) یا اسکولیوز (scoliosis)

سندرم دم اسب

سندرم دم اسب (Cauda equina syndrome) یک بیماری نادر است که به علت‌های مختلفی از جمله تنگی شدید کانال نخاعی، پارگی دیسک، تومور، خونریزی و یا عفونت رخ می‌دهد. ریشه‌های عصبی دم اسب در انتهای نخاع به طور ناگهانی به شدت تحت فشار قرار می‌گیرند که علایمی نظیر سیاتیک دو طرفه، ضعف یا بی‌حسی هر دو پا و همچنين اختلال در كنترل ادرار و مدفوع دارد. این وضعیت یک اورژانس جراحی مغز و اعصاب در نظر گرفته شده و تاخير در جراحی سبب عدم بهبودى و افزايش عوارض می‌گردد.

سندرم دم اسب (Cauda equina syndrome)
سندرم دم اسب (Cauda equina syndrome)

منابع استفاده شده:


آنچه در این مقاله آمده:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Translate »
پیمایش به بالا